^ perkahwinan sang pewaris tahkta ^

entry kali ini aku nak merapu cikit la,boleh kan?jauh daripada hidup aku sekarang sebab aku muda lagi.merapu la kan kalau umo still under 18 pikir bab-bab kawen nie,heh ^^'

aku jenis yang akan ambik taw aper yang jadi kat sekeliling aku or dekat dunia nie.kalau takat bab-bab kawen nie,haruslah aku menjadi orang 1st yang akan menyibuk,huhu am I ?aku cuma nak share point of view aku terhadap perkahwinan sang putera yang menjadi intaian gadis seluruh dunia termasuk la aku :D bagi aku,setiap pasangan diraja yang aku share kat hampa nie,aku ikuti perkembangan dorang dari awal hingga la dah beranak-pinak sampaila ke skandal segala bagai :) aha ^_~

pasangan yang mendapat tempat pertama di hati aku jatuh kepada pasangan pewaris takhta Denmark iaitu Prince Frederick dan Princess Mary.


as u know la kan (abaikan kepada yang xtaw) Frederick nie of coz la orang Denmark dan Mary pula merupakan warganegara Australia,pst...pst...psst Nabihah wajib baca,haha.Mary merupakan seorang lawyer yang berjaya mencuri hati putera tampan nie.aku ingat lagi time depa kawen,seluruh rakyat aussie menangis kegembiraan sebab bagi depa hanya sekali dalam sejara rakyat depa bakal menjadi seorang puteri.kira orang aussie pakat bangga la ngn Mary si puteri jelita nie.Kalau nak taw,Puteri Mary nie duk tangga 1st taw sebagai puteri jelita dunia :)

then masa tengok Mary nie,aku pon mula la berangan yang aku la Mary yang akan membuat seluruh rakyat Malaysia menangis kegembiraan sebab dapat kawen ngn pewaris takhta yang xdiketahui negara.haha..tinggi betul imaginasi aku nie,ko penah terpikir macam aper yang aku pikir? =.='

nie beberapa gambar mary ngn frederick yang sempat aku google

nie gambar selepas kawen

di hari perkahwinan dorang.lawa kan gaun dia?
i like it damn much 

still bahagia even sang putera nie banyak dikaitkan skandal dengan model-model

nie putera dan puteri diorang.tahun lepas or before that,depa dapat anak kembar tapi google xjumpa pon.
kuciwa ):


next,tempat kedua pasangan diraja Sepanyol Prince Felipe dan Princess Letizia.

aku cuma nak cerita pasal si puteri nie,Letizia.Dia nie dulu kerja sebagai wartawan sebelum kawen ngan Pewaris takhta Sepanyol.Letizia pernah kawen dulu then cerai sebelum diambil oleh Felipe.aha,hebatkan dari wartawan terus naik darjat sebagai seorang puteri.kalau aku la,xmenyesal aku cerai :DD bukan calang-calang yang ader kisah hidup cam dia nie.
walau status janda pon,sang putera tetap nak.kalau dekat Malaysia nie yang aku dengar pon Mazrinaz Mazhar Hakim ex-tv3 dulu la yang kawen ngn sultan Brunei tu.

pst,pst..dengar-dengar orang sana xsuka dia.last aku dengar citer tentang dia nie,dia dah cerai ngan sultan Brunei and all gelaran dia ditarik balik.hmm,part nie aku konpius kenapa perlu ditarik segala bagai pangkat tu.
nanti ader kesempatan aku korek eik? (i am busy body,so wut?) haha.

sambung balik part felipe ngan letizia tu.dorang dikurniakan dua orang puteri.putera xder kot.hehe,tapi ader pict depa dua ja.anak-anak xdak.yang aku taw,dua-dua puteri yang comei.macam aku ^^"

hensemkan putera nie?tapi sayang,dah kawen pon.hmm :(


Prince William ngn Kate middleton pulak dok tangga ketiga-Britain 


aku xmau cakap banyak pasal couple nie sebab mesti la korang tahu kan sal perkahwinan depa nie?lagipon aku kecewa tahap gaban coz si kate nie berjaya ambik putera aku.frust gila bila dapat taw yang dia nie makwe anak Lady D tu (: nak tunggu Harry pon,sama gak.dah ader makwe plus dia playboy.huhu


nie gaun kawen dia yang pakat kata lawa tu.tapi bagi aku,gaun Princess Diana lawa lagi ( sebenarnya ayat orang jeles )

selepas upacara nikah di gereja.senyum xlekang-lekang si kate tu,hehe

cincin tunang dia.lawa giler tu.
plus warna fav aku :D

pst..pst YDP Agong ngn Permaisuri pon ader la masa kate kawen ngn BF aku =.=
manis jer Permaisuri Nur Zahirah kan?^^

NEXT
  Perkahwinan tengku  mahkota Brunei Tengku alMuhtadi 'Billah ngn Pengiran anak isteri   
                  Dayangku Sarah (waktu dia kawen ngn putera nie dia baru umo 17)

                 walaupon sang putera nie menjadi intaian gadis seluruh dunia -termasuk
                                aku,err ye ker ? hehe jodoh dia tetap ngn org Brunei juga.

setakat nie jer la post aku untuk kali ini.kalau ader masa nanti aku update entry baru eik?maklumla,aku orang yang sibuk.hehe :D

a/n : if anything that u think i need to correct,do leave a comment ye? thanks :)

No comments: