which mood are you today ?

ASSALAMUALAIKUM..............

today,just wanna share with you about my mood when something happen to me.tak tahu la kalau mood kita tak sama.tapi,based on my obsevation..ewah,gaya macam nak buat exp.bio jeee.haha semua mood orang tu sama jer.beza dia,waktu yang menentukan.kan?



mood : HAPPY
wah,mood nie paling aku suka.kalau aku gembira,sakan aku bergelak ketawa sampai rasa kalau bumi terbalik pon aku tak sedar..haha.hiperbola jee lebih ^^.memang la kan,tak boleh dinafikan kalau happy jer rasa macam sangat-sangat happy yang tak boleh ditafsirkan dengan kata-kata.dia macam,something came out from your heart and you just wanna share your happiness with everyone.bila aku happy,aku nak orang yang disekeliling aku pon happy jugak.tak best la nak happy sorang-sorang.rasa macam psycho jer nyah.haha.lagi satu kan,kalau hati sedang senang semua kerja akan dibereskan dengan segera dan dibuat dengan senang hati.aku ingat lagi waktu aku form 1.dulu aku rajin sangat..sebab waktu tu baru di alam remaja.semua rasa best jer duduk sekolah menegah.cikgu bagi kerja sekolah bertimbun pon,aku buat dengan rela hati.time tu,memang on tyme kerja aku siap.tak pernah tangguh-tangguh.tapi sekarang,huh semua malas.kerja jarang siap.kadang-kadang datang sekolah waktu pagi,tyme tu la aku nak buat kerja sekolah.hahahaha.DULU tak sama dengan SEKARANG :)


mood : SWING

hah penah dengar tak mood swing?ala,swing tu la.yang macam buaian tu.kalau datang angin swing tu,haruslah rasa berbuai-buai jer perasaan.sekejap on,sekejap KO.sekejap rasa macam nak gedik,sekejap rasa nak nangis pulak.mood swing nie kira mcam hari tak stabil seseorang la.nak-nak kaum perempuan kan?time nie la senang jer nak marah-marah kat orang.aku kalau tiba waktu cam gini,aku marah sungguh-sungguh kat seseorang eventhough kesalahan dia hanya tegur aku.orang cakap,mood seseorang wanita senang berubah kalau dia tengah bulan mengambang.sangat senang nak sentap dan tarik muka.tapi kan,shhhh.....rahsia untuk kita-kita aje (wah,tagline bintang kecil la pulokp )..hehe.ader sorang member wa nie,dia perempuan.tiap-tiap hari mood dia swing.mai angin dia nak tarik muka kat orang,fuhhhh memang gerun la tengok.sampai habis waktu sekolah pon ekspresi muka dia macam tu.takkan berubah.nak-nak tyme pagi.jangan la buat gedik p tegur dia.dia buat donno ja satgi.takpo,dia jeling hang.aku selalu tafsirkan makna jelingan dia tu sebagai,tak paham-paham lagi ka.bila aku xbalas hang cakap maknanya aku takmau cakap ngan hang la.hah,macam tu la aku anggap.aku xpenah nak tegur dia even tyme mood dia elok.aku berpegang dengan prinsip : kalau dia tak tegur aku,aku takkan tegur dia.motif?senang jer...sebab aku tak suka dia.muahahahaha


mood: SEDIH :'(

hmm kalau sedih kan,aku rasa macam tak berguna sangat.aku selalu anggap orang yang bersedih nie takkan maju dalam hidup.errr...agak-agak bahaya tak statement wa nie?anggap la tak eik?huhu.nak bersedih tu boleh,bukan tak boleh.tapi kan,janganlah tiap-tiap masa kau nak bersedih.tak kool la macam nie.kalau hari tu hari kau down-to-earth kan,at least jangan show kat orang lain.buruk la nak tunjuk wajah camtu.kalau aku buat macam tu,sah-sah orang lari sebab memang buruk rupa aku kalau buat muka ala-ala nak minta penyepak.hahaha.kita boleh jer nak share feeling kita dengan seseorang tapi biarla sorang jer yang tahu.aku kalau sedih.aku rileks jerr.depan orang aku suka tunjuk kuat even inside i'm sick .seriously,aku takkan tunjuk kesedihan or kekurangan aku depan orang lain.depan mak ayah aku pon aku xtunjuk.bukan aper,malu siot.huahuahua.perasan tak,kalau sedih kan,mood korang untuk makan akan menjadi berlipat kaliganda dari selalu?perasan tak?tolong la jawab perasan (macam poyo jer aku ^_^).kalau YA,sama la macam aku.aku akan makan coklat cadburry kalau sedih.sebenarnyer,coklat aper-aper xkesah,janji enjoy cukop.kan ader ayat yang mengatakan if you are unhappy,eat chocolate because chocolate can make you happy :).so,marilah kita makan coklat banyak-banyak.lepastu jangan lupa p timbang berat badan sesudah melantak coklat..hehehe pesanan khas dari penaja anda ngee~~.aku adiccted sangat ngan coklat coz  there's nothing better than a good friend, except a good friend with CHOCOLATE.sweet kan?kan?

mood: GERAM,MARAH menjadi satu

pernakah anda mengalami mood sebegini?i guess,yes!besides,bohongla kalau seumur hidup dia duk kat muka bumi nie,dia tak pernah marah atau geram kat orang.kalau ader pon,tahap maksumla orang tu dan setahu aku yang maksum-maksum nie hanya layak untuk para nabi dan rasul jerr.orang lain aku xtahu.bila tiba jer angin nak marah,memang sungguh-sungguh aku akan cari pasal sampai orang tu marah aku balik sebab best nak bergaduh tyme nie.hahaha.lagipon,kalau kita tengah marah,kita akan cakap sesuatu benda tu dengan jujur tanpa selindung lagi.tak perlu nak karang ayat bagai nak kata kita tak suka dia or wut.just,try buat aku marah,gerenti aku akan cakap reason sebab aper aku tak suka hang.marah ngan geram nie kita boleh elak sebenarnya sebab marah itu akan menyebabkan seta-setan disekeliling kita nie akan bersorak kemenangan.depa akan rasa syiok setelah berjaya menyebabkan kesabaran anak adam teruji.aku jarang marah tapi aku akan menjadi super-duper marah kalau mood aku tunggang terbalik.aku akan lupa sekeliling kalau aku tengah marah.oleh sebab itu,kita hendaklah mengawal api kemarahan kita agar sesuatu yang tidak diundang tidak akan berlaku.ingatlah orang yang tersayang :) hikhikhik



dan sesungguhnya,semua ayat-ayat merapu dia atas adalah hasil kesungguhan aku menaip.bila tiba mood rajin,inilah hasil daripadanya.aha....zass.kalau korang rasa aku ada peningkatan,jangan segan nak tinggalkan komen di ruangan komen tersebut.terima kasih kerana sudi membaca entry dari aku yang tak berapa nak molek nie.hihihi


p/s:start your day with a smile and end it with a sweeter .so,have fun everyone :)





2 comments:

fadh leyanie said...

semua mood di atas pasti akan dilalui setiap insan :) yang paling best happy :P

aalia :) said...

hehe fadh leyanie : thanx drop your comment.happy giler kot.hehe