GELAK SAMBIL GULING-GULING =.="

weh,aku nak gelak terguling-guling sekarang nieh.hahahahahaha...hampa rasa lawak tak kalau kawan ayah hampa hantar chat kat FB?bagi aku benda nie sangat lawak la.tak tahu kenapa aku rasa lawak sangat.maybe sebab gaya dia tulis and ader ker orang tua on9 pada waktu-waktu camgini?its almost 2 am der.waktu aku tengah baca novel  AWAK SUKA SAYA TAK by kak melur jelita,tiba-tiba bunyi sound plup,plup(tanda ader chat masuk).aku alih sat mata dari novel nak tengok saper yang hantar chat lewat malam nieh.then,sekali den tengok kat skrin lappy tu,bukan kawan bapak den jer,rupa-rupanya ader lagi duatiga orang manusia yang bernama lelaki hantar chat kat den termasuklah kawan den.tapi,aku tak layan chat depa duatiga tu,aku layan chat kawan abah aku nie.


      + salam kome,kenduri dok panggil hambo pon.


 first chat dia kat aku macam nie la bunyi.btw,kawan abah aku nie orang perak.then,aku blur.aku balas balik chat dia.

      - kenduri aper dan kat mana?

gila.skema beb gaya aku balas.hahahahaha

    + kenduri kawen kome la.ate xdapat panggilan lansung.nie tak mau kawan nie.

bila aku baca reply dia,aku kejip-kejip mata.aih,paklong nie tak tau ka dia duk chat ngn sapa.dia kenal ker aku nie anak ayah aku sebab dah lama tak jumpa dia since aku umo 4 tahun.takpon,dia xperasan ker yang aku nie muda belia untuk chat ngn dia pakai gaya orang dewasa.so aku pon tulis

        - errr,salah orang kot.saya baru habis jer paper SPM.lagipon,mana ader kenduri kat rumah saya.abang ngn kakak saya pon still muda.

                dia reply

        +hahaha.ate melawak jer dengan kome.kome janganla terasa.nanti cepat tua.cis,siot jer paklong nie.aku cepuk juga kalau dia kat depan nie.dah tu sekarang buat aper kat rumah?tolong mak kome memasak ker?

     - ha'ah.lebih kurang la sambil menambahkan lemak..huhuhu :D


        + tak takut gemuk ker?


        - tak la.biarla nak gemuk gpun lepas nie nak pergi PLKN.yes.aku dapat PLKN tapi bukan siri pertama.


        + baguslah.seronok aper PLKN tu.dapat menambahkan semangat patriotik.


         - betul tu pakcik.oklah,saya nak tido dah.salam pakcik :)


        + amboi,pakcik kome panggil ate?waalaikummusalam.

aku xreply dah chat dia.dah bagi salam dah kan,takkan dia tak paham kot.hehehe...biar la panggil pakcik pon.dah memang tu jer yang sesuai dengan dia.takkan nak panggil abang kot.haih,tu lain dah pulak.macam nak menggatal.haru betul kawan abah aku nie.aku pon naik heran la.bila masa aku friend dengan kawan abah aku nie.tak pernah sedar pon.aku boleh taw dia kawan abah aku when aku tengok kat mutual friends tu.hanya nama abah aku jer yang ader kat situ.so,dah sah-sah la kawan dia kan?tak payah nak menyemak fikir saper pakcik tu.yang perlu fikir sekarang,bila masa aku kawan ngn dia.wheter dia add aku or aku add dia.tapi takkan aku yang add sebab aku tak pernah nak galak p tekan butang ADD kalau orang tu aku tak kenal.aku hanya add penulis novel dengan kawan aku jer.lain,TAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.huhu.dan sekarang nie,aku still duk garu-garu kepala dan berkerut-kerut dahi memikir saper yang ADD saper sambil gelak tak putus-putus.kalau ader orang yang dengar,sahih dia kata aku nie putus fius.aha,ader wa kesah?yang penting,hal ini harus diketahui oleh abah aku agar kami sama-sama bisa gelak berdekah-dekah.macam nie,HAHAHAHAHAHA xD.