Goodbye 2011, Welcome 2012

Aku nak tanya aper perasaan korang apabila tiba tahun baru nie.ader excited ker apabila umo semakin bertambah,apabila semakin meningkat remaja,apabila bakal masuk ke alam persekolahan menegah? ader tak? as for me pulak,when 2012 come i will turned into 18 and of coz aku dah dewasa.macam tak percaya jer yang aku dah habis SPM.rasa macam semalam jer aku babbling bilalah aku nak ambik SPM nie,bilalah aku nak dewasa nie.now,when the time is coming aku pulak yang rasa tak best.tak best untuk jadi dewasa.tak ready untuk melangkah ke satu alam yang lain.

Aper citer korang sepanjang 2011 nie? ader aper2 yang menarik untuk di share,share jer kat sini dengan aku. hmm,citer aku sepanjang 2011 agak menarik jugak la.meh sini nak list perkara2 sepanjang 2011 tu

  • aku budak SPM 2011 aliran sains yang mengambil 9 subjek
  • study secara smart because aku bukan budak yang rajin study secara hard haha
  • hmm,pergi jalan2 kat sarawak ngn family
  • aku single all the year 2011 nie
  • cikgu bawa pergi lembah bujang dengan makan kat hotel sebab aku dapat markah sejarah tertinggi dalam tingkatan 5 *i'm proud :D
  • umo 17 tapi pergi sekolah bawa kereta *bajet hebat,haha
  • kena denda ngn qilah kat tangga lepas habis perhimpunan *malu siot,orang ramai lalu
  • bulan november SPM start,alhamdulillah i guess i finish it well 
  • berat aku semakin menurun.alhamdulillah
  • jerawat kawan baik  aku pada 2011,so dia sentiasa di wajah,huhu
  • aku drop akaun untuk SPM
  • kena anti dengan cikgu BM *tak tahu motif dia maybe aku nakal
  • main bola jaring untuk sekolah so dapat skip kelas *oh,yeah
  • reunion kelas selepas SPM kat rumah syifa *sedih entah bila boleh jumpa lagi

okay,tu jer yang boleh dikongsi.part lain-lain pon ader tapi yang tu perlu disimpan kemas.bahaya kalau orang tahu sebab aku budak jenayah so agak tak elok share kat sini.hahaha..percaya jer la yang aku nie budak jenayah.entah waktu bila aku buat jenayah entah =.='

anyway,nak ucapkan selamat tinggal pada 2011 yang meninggalkan bermacam-macam kenangan sama ada pahit atau manis.will keep that in mind agar aku tak mudah lupa diri dan sentiasa ingat di mana bumi yang aku pijak.here,welcome 2012.hope tahun baru nie akan lebih manis dan mampu buat aku tersenyum melalui tahun2 nie.


2012

start counting 2012 from now still have 4 minutes to left

"What can be said in New Year rhymes,
That's not been said a thousand times?
The new years come, the old years go,
We know we dream, we dream we know.
We rise up laughing with the light,
We lie down weeping with the night.
We hug the world until it stings,
We curse it then and sigh for wings.
We live, we love, we woo, we wed,
We wreathe our prides, we sheet our dead.
We laugh, we weep, we hope, we fear,
And that's the burden of a year."

New year resolution: I will focus more on giving rather than taking =)

P/s: eveyone,anda pergi sambut tahun baru ker?kat mana,tell me la ok? ^_^


2 comments:

farz zull said...

eh, biar betul dah bawa kereta ke sekolah...Haha, ni memang terlebih hebat...hehehe.

Ayway, all the best to u to0 in ur life, banyak lagi cabaran menanti..:)

Apa-apa pun yang dah lepas SPM, korang2 deserved tuk relax dan enjoy, cuma berpada-pada la kan..^_^

aalia shahira said...

haha betul la.takder sape nak hantar kan.so bawa sendiri la.thanks nyway :)