KESUNYIAN DITINGGALKAN T^T

                                                ASSALAMUALAIKUM...





malam nie aku keseorangan tanpa family disisi.abah,mama ngn dua orang adik aku xder kat rumah.aku sedih giler kot depa tak bawa aku ikut bersama.abah aku ader kursus kat langkawi 5 hari.dia bawa adik aku yang lelaki tu ikut dia.mama aku pulak pergi johor dengan adik aku yang perempuan sebab sepupu aku nak bertunang  dengan orang johor.aku tak ikut depa atas sebab-sebab tertentu.weh,siyes.aku sedih duk rumah sorang-sorang.takut pon ader jugak.so aku bajet tak mau tidur sampai pagi and on9 sampai lebam.hahahaha.tapi tetiba jer aku dengar ader orang bagi salam kat luar rumah.cuak juga fikir saper yang datang malam-malam cenggini.nak-nak pulak tinggal aku sorang ja kat rumah.waktu tu,ketaq dah lutut ngn badan sebab takut.aku laung la dari dalam rumah tanya sapa.then,ader suara pompuan balas kata dia kak ita.kak ita nie sepupu mama aku tapi still muda lorgh.baru 21 tapi minggu depan dah nak kawen.huhu.aku pon berani la bukak pintu.dia cakap mama aku suruh tido dengan dia malam nie.tak harap kat aku duk rumah sorang-sorang tambah pulak aku anak dara dia yang nakal.errr...nakal dalam konteks nie bermaksud yang aku nie berani tak kira dengan orang laki ka pompuan.hahaha :).aku dengar-dengar dia kata macam tu,aku on jer.tak kisah tido mana janji boleh on9.hehe.kalau dia tak datang aku dah janji ngn kakak aku suruh dia teman aku malam nie melalui skype or YM.but,tak jadila sebab dah tido sini.kita orang just YM and kakak aku yang duk kat sarawak nun gelak kat aku yang ditinggalkan.hampeh punyer kakak :( kalau dia depan aku,mahu aku sepak dia lelaju biar padan dengan gelak dia kat aku.muahahaaha.even aku ader dia untuk hilangkan kesunyian aku nie,aku tak boleh lari dari mengingatkan mama ngn abah and diksya.sunyi jer rasa.baru aku tahu perasaan mama aku kalau duk rumah sorang-sorang waktu abah aku pergi kerja dan kami (aku,abang,kakak ) xder kat rumah.memang sunyi giler-giler.dan sekarang,rasa bersalah sebab aku selalu tinggal dia pergi sekolah dan balik lewat.mama,sorry \ (*_*) /.malam nie dan malam akan datang,aku menghitung hari kapan mereka akan pulang sambil buat drama air mata sorang-sorang.tadi abah aku tanya,'xper ka duk soran-sorang nie".aku jawab ngn konfiden "ok jer.abah kan tahu yang aya nie iron lady.haha."sambil gelak hipokrit.huk,ok lar,aku nak layan perasaan jap coz kak ita duk bergayut ngn tunang terchenta dia tu.nie ader beberapa gambar yang menggambarkan perasaan aku sekarang






                                               
moral of this story : ingatlah ibubapa walau di mana anda berada.bagi yang study jauh-jauh tu or yang dah berkahwin,rajin-rajin la kol depa sebab depa akan sunyi bila ditinggalkan soran-sorang.macam aku sekarang nie.perasaan ibubapa kadang-kadang kita tak tahu.walau dimulut kata benci tapi dihati who's know.dari sekarang,"ANDA MAMPU MENGUBAHNYA" :)

till then peeps,tata @_____@

4 comments:

whitecappuccino said...

tido cepat2 kalau sunyi..

aalia :) said...

lagi la xberani.biar berjaga.hehe

Nurfarahana Abdul Aziz said...

kita pun tinggal sorang ni....huwuwuwuwu

aalia :) said...

alolo~ciannyer kita.hehe :)