^ perkahwinan sang pewaris tahkta ^

entry kali ini aku nak merapu cikit la,boleh kan?jauh daripada hidup aku sekarang sebab aku muda lagi.merapu la kan kalau umo still under 18 pikir bab-bab kawen nie,heh ^^'

aku jenis yang akan ambik taw aper yang jadi kat sekeliling aku or dekat dunia nie.kalau takat bab-bab kawen nie,haruslah aku menjadi orang 1st yang akan menyibuk,huhu am I ?aku cuma nak share point of view aku terhadap perkahwinan sang putera yang menjadi intaian gadis seluruh dunia termasuk la aku :D bagi aku,setiap pasangan diraja yang aku share kat hampa nie,aku ikuti perkembangan dorang dari awal hingga la dah beranak-pinak sampaila ke skandal segala bagai :) aha ^_~

pasangan yang mendapat tempat pertama di hati aku jatuh kepada pasangan pewaris takhta Denmark iaitu Prince Frederick dan Princess Mary.


as u know la kan (abaikan kepada yang xtaw) Frederick nie of coz la orang Denmark dan Mary pula merupakan warganegara Australia,pst...pst...psst Nabihah wajib baca,haha.Mary merupakan seorang lawyer yang berjaya mencuri hati putera tampan nie.aku ingat lagi time depa kawen,seluruh rakyat aussie menangis kegembiraan sebab bagi depa hanya sekali dalam sejara rakyat depa bakal menjadi seorang puteri.kira orang aussie pakat bangga la ngn Mary si puteri jelita nie.Kalau nak taw,Puteri Mary nie duk tangga 1st taw sebagai puteri jelita dunia :)

then masa tengok Mary nie,aku pon mula la berangan yang aku la Mary yang akan membuat seluruh rakyat Malaysia menangis kegembiraan sebab dapat kawen ngn pewaris takhta yang xdiketahui negara.haha..tinggi betul imaginasi aku nie,ko penah terpikir macam aper yang aku pikir? =.='

nie beberapa gambar mary ngn frederick yang sempat aku google

nie gambar selepas kawen

di hari perkahwinan dorang.lawa kan gaun dia?
i like it damn much 

still bahagia even sang putera nie banyak dikaitkan skandal dengan model-model

nie putera dan puteri diorang.tahun lepas or before that,depa dapat anak kembar tapi google xjumpa pon.
kuciwa ):


next,tempat kedua pasangan diraja Sepanyol Prince Felipe dan Princess Letizia.

aku cuma nak cerita pasal si puteri nie,Letizia.Dia nie dulu kerja sebagai wartawan sebelum kawen ngan Pewaris takhta Sepanyol.Letizia pernah kawen dulu then cerai sebelum diambil oleh Felipe.aha,hebatkan dari wartawan terus naik darjat sebagai seorang puteri.kalau aku la,xmenyesal aku cerai :DD bukan calang-calang yang ader kisah hidup cam dia nie.
walau status janda pon,sang putera tetap nak.kalau dekat Malaysia nie yang aku dengar pon Mazrinaz Mazhar Hakim ex-tv3 dulu la yang kawen ngn sultan Brunei tu.

pst,pst..dengar-dengar orang sana xsuka dia.last aku dengar citer tentang dia nie,dia dah cerai ngan sultan Brunei and all gelaran dia ditarik balik.hmm,part nie aku konpius kenapa perlu ditarik segala bagai pangkat tu.
nanti ader kesempatan aku korek eik? (i am busy body,so wut?) haha.

sambung balik part felipe ngan letizia tu.dorang dikurniakan dua orang puteri.putera xder kot.hehe,tapi ader pict depa dua ja.anak-anak xdak.yang aku taw,dua-dua puteri yang comei.macam aku ^^"

hensemkan putera nie?tapi sayang,dah kawen pon.hmm :(


Prince William ngn Kate middleton pulak dok tangga ketiga-Britain 


aku xmau cakap banyak pasal couple nie sebab mesti la korang tahu kan sal perkahwinan depa nie?lagipon aku kecewa tahap gaban coz si kate nie berjaya ambik putera aku.frust gila bila dapat taw yang dia nie makwe anak Lady D tu (: nak tunggu Harry pon,sama gak.dah ader makwe plus dia playboy.huhu


nie gaun kawen dia yang pakat kata lawa tu.tapi bagi aku,gaun Princess Diana lawa lagi ( sebenarnya ayat orang jeles )

selepas upacara nikah di gereja.senyum xlekang-lekang si kate tu,hehe

cincin tunang dia.lawa giler tu.
plus warna fav aku :D

pst..pst YDP Agong ngn Permaisuri pon ader la masa kate kawen ngn BF aku =.=
manis jer Permaisuri Nur Zahirah kan?^^

NEXT
  Perkahwinan tengku  mahkota Brunei Tengku alMuhtadi 'Billah ngn Pengiran anak isteri   
                  Dayangku Sarah (waktu dia kawen ngn putera nie dia baru umo 17)

                 walaupon sang putera nie menjadi intaian gadis seluruh dunia -termasuk
                                aku,err ye ker ? hehe jodoh dia tetap ngn org Brunei juga.

setakat nie jer la post aku untuk kali ini.kalau ader masa nanti aku update entry baru eik?maklumla,aku orang yang sibuk.hehe :D

a/n : if anything that u think i need to correct,do leave a comment ye? thanks :)

alolo~ comeinyer dia *......*

 
   ok,aku tahu korang mesti tertanya-tanya siapa kah dia yang comei tu.Dia bukan saper-saper yang layak anda kenali tetapi Dia adalah sesuatu yang buat aku kagumi :) kagumi ciptaan luar biasa daripada pencipta mahkluk-mahluk yang ada di muka bumi ini.saat aku tatapi ciptaan-Nya,lidah hanya mampu melafaz subahanallah!


    jadi,untuk tidak mahu menghampakan anda,aku titipkan wajahnya untuk tatapan sekalian followers yang xberapa ramai ini,heh dan lagi tu.huhu ^^' aku persembahkan Dia untuk hampa.jeng.......jeng....jeng


       
              :D hahaha,Dia hanyalah seekor ikan yang mempunyai kaki dan boleh berjalan seperti hidupan di     darat.Hebat xdia??hebat la kan.Allah mungkin mempunyai sebab-Nya mencipta ikan yang mempunyai kaki.Mungkin untuk menginsafkan kita wahai manusia atau mungkin mahu membuktikan yang kuasa manusia tidak dapat menandingi kuasa-Nya :)

  bagi aku,ikan nie mempunyai warna yang sangat cantik selain daripada kecomelan dan keluarbiasaannya.haha....kepada saper-saper yang rasa entry aku merapu,sila abaikan k?

to farah,qilah dan omma,amacam?aku perlu pandangan korang.baik dari segala segi ^^'

Dia YanG AkU CiNtA

seperti title di atas,aku nak cerita serba sedikit tentang seorang guys yg aku minat :
    
   ok,sebagai langkah keselamatan aku akan mention dia as " A " . A xder sikit pon ader kena mengena ngan nama dia yang kurang kachak tu.hehe,jahat kan aku?suka dia tapi duk kutuk-kutuk nama dia lak :D aku memang nakal banyak.xcayer,tanya kawan-kawan ngn cikgu aku.eh,aper aku melalut nie.kata nak story sal orang yang aku suka .

     A nie bagi aku xla hensem mana.kalau nk tgk dia kacak bila dia buat muka serius or muka normal jer.bila dia xkacak,time dia senyum.siyes weh,aku xsuka bila dia senyum.hahahaha ^^.tu bagi aku jer la.orang lain mungkin kot suka bila dia senym.hmm,aku nak bagi gambaran dia kat korang.dia yang aku suka since .......... sgt tinggi.agak dalam 175cm kot.xgemuk xkurus,sedap mata memandang di kala mood aper pon,heh,dan sama umo ngn aku.lagi satu,dia pandai.nak specific lg,aku post gambar dia ( tapi bukan dia betul,aku just nak bagi korang tahu yang aku bayangkan dia mcm tu )

                     wah,amacam?hensem xorang yang aku minat?bhaha.tapi dia nie bila senyum,manis jer.buat mimpi aku jadi indah gemilang tiap-tiap malam.macam nie la A dalam otak aku.sebab tu aku xpenah nak terima cinta saper-saper kalau ader guys minx kopel sebab aku dah tanam dalam minda aku yang aku perlu setia dengan dia.emm,setia kan aku?? bajet angkat diri la tu =.=".xkisah la bajet aper,yang penting aku tetap suka dia sampai hari ini.
   
      A tahu ke tak?kalau dia tahu bagus la,kalau xtahu pon  lagi bagus cos biar la aku suka dia dari jauh and hati aku tenteram.ntah aper-aper aku nie.aku xboleh nak lepaskan dia dan apabila ditakdirkan yang aku ader bf,aku still suka dia.kalau one day aku dengar yang dia dah kawen,aku xfrust menongeng-nongeng or wut,aku just be happy for him.baik kan aku??haha xleh blah punyer ayat..
as for now,i'm just happy being my self for like him.kalau dia kutuk aku ker kata kat aku ker,aku tetap suka A although aku terasa sikit-sikit ngan dia.kan ader orang cakap,"kalau sayang semua nampak baik jer.yang buruk tak nampak."macam tu la dengan aku pon :) so untuk A :

p/s : i love u no matter wut.i dont care wut people will said b'coz ur admire memang muka   xmalu pon.got it?bye !

         

Aku bangga dengan Bahasa Melayu ^_^

aku baru jer buka tv dan bila buka-buka terus ke channel favourite aku astroHitz . and aku shout loudly arghhhhhhhhhhhhhhh,aku lupa malam nie konsert Suara Kami.waktu aku tengah tengok tu a group from Korea-RANIA tengah menyanyi lagi hits dorang Dr feel good.then lepas habis jer dorang perform lagu tu,one of their member said,"saya sayang kamu,saya sayang kamu,saya sayang kamu " repeatedly. ouch~aku terharu sebab dia sebut ayat tu tanpa sebarang pelat.TAHNIAH to saper yang ajar dia cakap bahasa melayu tu.u did a great job! :) starting from tonight,i like RANIA.before that aku xsuka and FYI,aku k-pop lovers,hehe

so pada saper yang xkenal dan ingin kenal dengan kumpulan RANIA,nie aku post pict dorang khas untuk hampa semua


 meh aku perkenal kan group members rania.mereka terdiri daripada 7 orang dan ada yang dari Jepun (RIKO) dan dari Thailand (TAE).yang lain semua dari korea dan china-XIA,JOY,SAEM,JOYI and DI

" FEELING OF HURTING "

ok,tetiba aku rasa cam nak jadi sasterawan pulak macam aper yang farah kata =.=".so aku decide nak post beberapa poem yang aku reka sendiri.hehe,i hope u guys enjoy read it walaupon banyak merapu :) and of coz after read,please leave a comment :D thx ya!

ok this one title " DUNIA PERSAHABATAN".aku create this when i have been betrayed by 'em
  
                        Sahabat,
                   walaupun diri ini tidak berdendam,
                   namun luka di hati siapa yang tahu.
                   Ya,teman memang banyak,
                   tapi,siapa yang ingin mengambil tahu  
                   tentang kita 
                   dikala kita dilanda kesedihan?
               
                   

              Sahabat,
              di saat kita bergembira,teman datang ramai
              tetapi,di saat kita berduka teman pergi 
              menghilangkan diri.
              Adakah ini yang dinamakan dengan
              DUNIA PERSAHABATAN?



    Luka di hati bertambah merana,
          kerana teman sanggup menghina kita,
          sahabat datang tanpa di pinta,
          sahabat pergi tanpa kerelaan kita  ):