counting..3 Days To Go!!

hai,salam 1 Malaysia semua =)

well macam semua orang tahu yang keputusan SPM 2011 akan keluar pada 21 Mac 2012 bersamaan ngn hari rabu.so aku sebagai mangsa telah merasakan debaran yang amat dasyat yang kalau boleh jantung tu explode,aku rasa dah lama dah dia pecah.kebabooommmmmmm!!!

memang la sebelum-sebelum nie aku duk kalut awat la result keluar lambat sangat.aku bukan apa,jemu weh cuti panjang-panjang nie sampai aku dah lupa macam mana rupa sekolah aku tu.gamaknya aku p hari rabu nanti mesti aku agak keperakan ala-ala orang jakun first time masuk KLCC tengok suasana sekolah.huhu.like everyone yang duk menunggu slip keputusan,haruslah semua nak yang cemerlang,baik-baik sahaja.takmau ada yang gagal.aku pon begitu jugak mengharapkan keputusan yang mampu membuat mama ngn abah aku hepi sehepi-hepinya.selain tu,cita-cita yang di idamkan sedari kecil akan tercapai atas keputusan SPM nanti.aku hanya berserah kepadaNya dan berdoa agar kejayaan akan mengiringi aku,InsyaALLAH.

feeling berdebar-debar,tak senang duduk,shaking dan trembling dirasai setiap masa.keeps thinking how my result will it be and can i able to make my parents happy on my result? always distracting my mind.i think it is normal to have that feeling because when you need to face s'thing that will lead you to your future,you gonna to think about it everytime.aku sampai mimpi dua kali pasal result aku dan tu membuatkan aku takut untuk menghadapinya.kenapa perlu aku bermimpi hal-hal begitu?huh,mungkin sebab terlampau memikirkannya.bila aku rasa tak mampu nak menghadapinya seorang diri,aku akan berdoa kepada DIA "Ya Allah,sesungguhnya Engkau Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui,aku mohon kepadaMu berikanlah aku kejayaan agar dengan ini aku mampu membuat mama ngn abah gembira,bahagia dan bangga atas kejayaanku ini.aku mohon,izinkan aku memberi kebahagiaan dan kegembiraan kepada mereka kerana begiku,kegembiraan mereka adalah kegembiraanku.Engkau Maha Berkuasa dan Maha Pemurah,makbulkanlah doakan ini kerana sesungguhnya hanya kepadaMu aku bermohon dan berdoa."amin.

berdoa dan mengadulah kepadaNya jika engkau berada di dalam kesulitan kerana sesungguhnya DIA Maha Mendengar lagi Maha Pemurah =)

menanti detik hari Rabu itu amat menyesakkan dada dan dalam masa yang sama tak sabar-sabar nak bertemu ngn kawan yang dah 4 bulan tak jumpa.rindu itu harus apabila tak jumpa kawan-kawan yang sama geng ngan kita walaupon sering berinteraksi bersama di facebook dan twitter tapi tak sama apabila bertemu secara face-to-face.


nielah wajah dak-dak kelas aku yang separuh daripadanya adalah calon straight A .kelas aku nie kira selalu mendominasi kedudukan terataslah dalam terbaik tingkatan and thats make us always proud.aha :D it always have been a big time and i miss 'em so much.aku harap,hampa semua mendapat keputusan yang hampa idam-idamkan dan make our cluster school always on top in the state.

all in all ( ini gaya kesimpulan dalam esay) haha,aku harap korang doakan kejayaan aku pada hari rabu nanti dan mampu mendapat keputusan yang membanggakan mama ngn abah.aku mahukan keputusan yang melayakkan aku untuk mencapai cita-cita aku.semoga ALLAH dengar doa aku dan make it as a reality.InsyaALLAH,after doa dan usaha,hanya tawakal yang mampu aku harapkan.

p/s : it is not cool when after result keluar,you gonna have to go to PLKN and i am the one yang choosen.huhu.all the best guys .oh btw,aku tak kesah muka hitam pon after keluar dari PLKN nanti.kihkih :)

kredit to : kakilike/facebook

8 comments:

Chenta Eyfa Najibrz said...

cane result adik ok ke.Sure gempak kan.Apa2 pun Gud Lucks

Anys Farhana said...

woooo gudluck! make mama n abah proud :)

aalia shahira said...

Chenta Eyfa Najibrz : thanks akak.insyaALLAH,semoga yang terbaik hendaknya :)

Anys Farhana : thanks anis.i will,insyaALLAH :)

Cha_Haya said...

bittaufiq wannajah!!! =)

dyabunga said...

good luck ye dik..akak dulu pun cam tu..hehe.. plkn best tau..kalau blh nk pergi lagi..seronok sangat..:)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

all the best ya =)

fazzlim said...

gud luck ye dik..
akk doakn dik moga dpt kptusan yg terbaik :p

*akk xdpt pn plkn dulu..bila dgr kwn2 cakap seronok tringin nak pergi

Naza said...

Gud luck ye nti...n emailkan pada saya nama full,no.ic,no tel,and full result SPM awak untuk saya bantu awk mendapatkan tempat blaja dlm prgram UITM/UTM di tempat saya...