Hlovate - Rahsia Yang Ingin DiRungkai

Assalamualaikum...hai and peace (^.^) V
I have a blog but i'm not the kind one yang rajin mengupdate blog..
If another blogger have a lot of their entry..i only have a "ciput" entry..so pity i am =.='
For me..if i want to make an entry,i should have an idea which is not "merepek-merapu-meraban" yang bila orang baca..euwwww meluat seh nak baca entry kat blog dia.
Asyik-asyik update entry up diri sendiri,cerita pasal something yang...well something yang people tak suka baca.
Tak pun asyik-asyik talk about your boy - me not because i am free from that..ehem
I only update when i have something yang cool untuk buat orang baca..even no one will read !

************************************************************************
Nah,the introduction xdak kena mengena dengan tajuk entry pon..it just nak bagitahu yang aku malas giler nak update blog *fuh fuh tiup sawang*
Okay,let's talk about what the main reason aku buat entry nie..
This 'HLOVATE' if you are the one who loves to read novel especially novel melayu,i bet you know her/him <-------- put that because dun know whether he/she girl or boy.
Dia sangat misteri sehinggakan menjadi tanda tanya dalam kalangan pembaca dan novelis yang lain sebab memang takdak sorang pon yang kenal/tahu siapa Hlovate nie.
Kalau baca novel dia,aku bajet dia doktor atau engineer sebab most the main character dalam novel dia semua bekerja/belajar dalam bidang tersebut dan belajar kat luar negara.
Dia terkenal sebab karya-karya dia memang superb tahap yang boleh bagi kita berubah ke arah yang lebih baik selain dari kata-kata dia yang amatlah buat aku rasa dia nie "wow !!! brilliant otak dia nie ".
Tak percaya,try baca karya dia seperti Versus , Rooftop Rant , 5 tahun 5 bulan dan yang paling aku suka.. aA + bB dan Tunas.Ada jugaklah karya dia yang lain tapi aku suggest yang nie..hehe motif ?
Dia ada blog dan page fb tapi sekarang dia aktif kat Fb la..senang cerita,taip je nama dia kat google konfem jumpa blog,page dia..but who-is-he still remain mystery.
Yang best bila tengok geng-geng novelis duk main tuduh sesama sendiri dia nie hlovate,dia tu hlovate sebab kadang-kadang ayat mereka seperti ayat yang Hlovate selalu aplikasikan dalam novel dia.
Ayat dia memang sempoi,senang faham walaupon sometimes english dia agak high sikit...and guess what ? one of my friend,kakak dia study kat oversea and she tell me that hlovate nie femes kat sana dan banyak karya-karya dia dalam bahasa inggeris kat perpustakaan negara mana aku lupa..it was 2009 story so maafkan sebab otak aku tak mampu simpan input yang banyak ^^ .

Kalau tengok kat page dia..dia rajin upload quote dia sendiri dan semua quote dia tu sangat best..sampai terfikir dia nie jelmaan eistein or shakespear ? Dia pandai bermain-main dengan ayat dalam nak menyampaikan dakwah dia secara lisan..it nice to read something yang berkaitan dengan agama walaupon dalam novel macam nie..nak tengok quote dia ? nah , tengok dan renungkan....


oh yang nie kan,dia cakap pemandangan dari belakang rumah dia yang dulu..agak kat oversea ke kat Malaysia ?


source : @hlovate FB

Aku kenal "dia" pon sejak rajin lepak kat JS publication pada tahun 2009 dan jatuh cinta dengan novel keluaran syarikat nie..semua jenis berunsur agama tetapi masih diselitkan dengan kisah-kisah cinta,kehidupan dan masyarakat..
Hlovate masih menjadi soal tanda tanya bagi mereka yang ingin mengenali dia..Hlovate why you sorokkan diri you ? why , why ? okay...faham.maybe awak nak elakkan dari riak dan bangga diri bila awak berdepan secara face-to-face dengan peminat awak dan mereka memuji awak terlalu-lalu.

P/S : Hlovate will remains mystery untill the end of this world if she dont want to publish herself in front of us and...there's no clue even a little pon about her T.T . to Hlovate..i really tak kesah sangat you hidekan diri you tapi please bawa keluar novel baru..can huh ? wee ~~

13 comments:

Nurulee said...

Alaa, tak minat baca novel. Tp novel ni mcm best je. Hehe =D

Zul De Alexis said...

wah detail dia tulis..hehe

Aalia Shahira said...

Nurulee : try baca novel hlovate..insyaallah you will love it :)

sm : details,erkk..haha

cik Lilis said...

suka novel Hlovate! best! :D

Tinta Lana said...

Salam.

Aalia..sjujurnya,lana tak pernah baca mana2 novel hlovte ni..memg salu pernah nmpk novel2nya kt book store, tpi tak tergerk hati nk mmbeli..

Novelnya more on genre camna ea? Coz, tak minat sgt yg cintan cintun..rekemen kat lana mana yg best bleh? heh3

Aalia Shahira said...

cik lilis : yeah !!!!

Tinta lana : genre dia ada pasal cinta,agama,keluarga ect..kalau nak baca novel dia,aA + bB sangat best..Tunas dan pokoknya semua bestlah..hehe

HanNah said...

Yaayayaa. novel dia semua awesome. :)

Novel dia yg pernah saya baca -->

Aa+Bb , Tunas , Rooftop Rant , 5 Tahun 5 Bulan and I MISS ALL the 'watak'

Honest.Tak pernah saya mcam tu. Eh , WAIT. Ada . Novel Awak Suka Saya Tak. Huh , seriussss. Goodluck Hlovate 'neway! :D

Hanif Idrus said...

Tak minat bc novel...hehehe

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

yup , sangat awesome..:)
semua karya hlovate banyak berkisar tntg doc n eng..cara dye sampaikan dakwah , mmg berkesan..:)

Aalia Shahira said...

banyak giler minat Hlovate..hehe

Nang Nor Azimah Long Nadzri : suka dengan nama awak..thanks drop here :)

anis farzana said...

me like hlovate too!! kipas susah mati hlovate..hehe

betul2... 100% setuju dgn apa yg aalia ckp.. hlovate mg blh buat jiwa kita rasa nk brubah.. dulu sblum spm selalu bc buku hlovate kmdian terus rasa smgt nk study betul, nk pergi oversea la konon segala.. haha. Tapi mg x la kan ke oversea cuma the spirit boost la... ;) paling suka rooftop rant. Mg realiti kan... :)

unsecretostory said...

Hlovate nie memang best . Serious suka jugak dengan ayat2 dia :D

Aalia Shahira said...

Anis Farzana : u drop here ? cant believe it . hehe .. memang , baca novel dia boleh buat spirit to study tu datang berganda2 tapi , sobs xdak rezeki study kat oversea nun .