#1 Favourite Food : Biskut TIGER

Salam alaikum people .
Hai uolls .. dah lama aku rasa nak tulis entry tentang makanan kegemaran aku nie . 
Tapi tu la , i always forgot what entry i should made . cewahhh !!! aku nak buat entry pon perlu berfikir taw . Tak main hentam keromo nie . Nanti tak best . though .... hey ! wut theeeeeee *confused face*
Gini ar citer dia , before u made an entry you should start the introduction with panjang berjela and with jokes  . so that ,  when people read your entry .. they will get excited to read or start to BoReD . hey , ini tidak boleh dibiarkan  . If people start to bored when read ur story .. u should knocked their head first then force them to read . Perbuatan mengetuk-memaksa tersebut betul - betul berkesan . believe me - serious face ! . 

Okay..bila dah lama tak menapak-mengupdate-membelek blog aku nie , idea untuk menulis tu tak datang mencurah-curah . Like heavy rain . Orang bagi cuti lamakan , so apa lagi berjimba la . takkan nak menilik natang internet 24/7 kot . We need social life too la weh . if i'm stuck with this everyday , naya kurus aku . haha .

To the main point . scroll down please !!!
************************************************************************

Dulu - dulukan masa aku kecil time umo 6-7 tahun lebih kurang , aku sangat suka-giler-ketagih dengan satu biskut nie . Biskut tersebut bernama TIGER tiger ye kawan-kawan .Biskut tiger yang perisa original tu . Susu-cream or wutsoever aku tak layan . nak makan pon rasa ngilu je -.-' .
.
google pict.

Setiap hari aku akan 

       mama , esok sebelum pergi tadika , aya nak makan tiger taw.
okay . esok mama preparekan.

Ye , tiap-tiap hari sebelum ke tadika aku akan makan biskut tiger dengan harapan aku akan kuat untuk menghadapi apa jua dugaan yang datang .ecewahh dugaan apa je time tadika ? hakhak
Masa aku kecik dulu rumah aku memang penuh dengan stok biskut tiger . kalau sehari tak makan rasa tak lengkap hidup . rasa macam ada sesuatu yang hilang je . Nie gamak kalau orang syarikat Tiger nie tahu , agak dia nak ambik aku jadi duta dia tak ? ngeh ngeh .

Aku dulu tadika dekat Pusat Perkembangan Kanak-Kanak Tunku Puteri Intan Syafinaz-UUM . so every sport day , she will come to officiate it . Time hari sukan semua pelajar perlu ambil bahagian dan aku ambil bahagian dalam acara lumba lari - ofkos sebab kuat lepas makan tiger , aku dapat nombor 1 =p
Bila tiba nak ambik hadiah nie , Tuan Puteri yang bagi sendiri and she did ask me ' tahniah menang . makan apa kuat lari ? ' aku jawab 'saya makan biskut tiger Tuanku ( our teacher dulu teach us to greet her with this gelaran) . Then Tuan Puteri and semua yang kat situ gelak dengan jawapan aku . *malu* eh , kecik-kecik pun tau malu ? hmmm ...

When i started my primary school , habit minat biskut tiger tu tak hilang lagi . Everyday-everytime hari sukan pon , tiger menjadi pilihan hatiku . hoho..then ada sorang anak cikgu aku . Nama dia Ain . Dia kecik daripada aku around 6 years kot perbezaan umur aku dengan dia . Disebabkan tiap kali datang latihan sukan aku akan bawa biskut tiger , si Ain nie pon minta mak dia beli biskut tu untuk dia supaya jadi kuat macam aku juga *bangga* . Kira macam aku nie bantu syarikat pengeluar biskut tu menjana pendapatan yang lumayan la and They should give me some profit from their sales because of me , their sales increase . LOL !

To tell the truth , aku tak tahulah sama ada aku lari kuat sebab makan biskut tiger atau sebab aku memang mempunyai kaki yang kuat .heh - joking ! tapi serius , tenaga dengan semangat aku berganda-ganda naik lepas makan biskut tiger sebelum nak mulakan larian . I feel so light when i'm run and won the race . But apa-apa pon , semua tu datang dari Allah SWT . Jangan jadi macam aku kecik-kecik dulu . Aku bagitahu kat  semua orang yang kalau nak lari kuat , makanlah biskut tiger . For sure , you'll win . Itu semua hanya sebagai usaha kita untuk nak menang tapi yang nak bagi menangnya tu siapa ? ye , betul adik-adik . Yang nak bagi menang tu ialah Allah subhanawata'alla . Bukan siapa-siapa . Aku dulu kecik . otak tak berapa nak gah lagi sebab tu fikir macam tu . Terpedaya dengan iklan di TV .

Rasanya , tu je kot cerita aku tentang "Biskut Tiger Membuatkan Aku Kuat Perkasa" . Sesiapa yang pernah makan atau masih mempunyai kesukaan terhadap biskut harimau ini , apa pendapat hampa ? Tell me . maybe we can share the same experience once in a while though .


untill now , i'm still eating Tiger but not so addicted like back then . Just eating Tiger when i miss my old times :')

Till then peeps . Have a nice rest during AidilAdha . Jangan makan daging banyak sangat . kang darah tinggi naik , nak salah siapa ? salahkan diri sendiri ye ? hehe ... jangan marah . This is only to joke . No jokes , no fun beb . No jokes , no life !

I wish You are mine


Bismillahirahmannirahim....

I wish , I am yours . 
But I know it was like a day dream . 
I wish you to know me,
I wish you to see me ,
I wish us to meet ,
I wish you to greet me ,
I wish you to smile at me ,
I wish you to love me , 
I wish you to look at me . Just only me 
and 
I wish you are mine . 
I always pray to Him that you are made to be my life partner 
The one who will be with me untill the last breath
and Insyaallah , 
Untill the Jannah
Dear Ya Rahim , 
Is it too much I ask ?




If we are meant to be together , 
Could we still be like this in the end ?
I hope the answer is the big BIG ,  YES
with His bless , nothing impposible .
Just follow His guidance , we are bless by Him .


Happy just the way we are .
and If we are meant to be together
I am the most happiest girl 'cause
He listen to my du'a ! :)


and Dear you , please Note that


and it was me . The "someone" .


p/s : I wish you would just LOVE ME , F 

Short Update

Assalamualaikum :)

Reason why i'm not blogging recently

is because ...


i'm busy with study !!! 

my head is just gonna explode in any time but alhamdulillah , He gives me strong .
So , that's all for this entry . Will be crazy again into 'this' when the rigth time have comes .
Till then you :)


again , next week and next month is my busy time . TIRED but cannot do anything in way to achieve my dreams . Insyaallah , i'll not make 'em dissapointed again .